Follow my blog with Bloglovin

Još samo dva dana i bježim na godišnji :)

Jedva čekam odraditi sutrašnji dan, pozavršavat sve na poslu, pozdravit kolege uz prigodni "So long suckers, I'm outta here" (naravno unutarnjim glasom, ipak ne bih htjela otkaz) tako da do petka uvečer već u dečkovom zagrljaju kišam noge u moru uz zalazak sunca i bacanje loptice mom "morskom psetu" :D

No, do petka sam vam dužna dvije recenzije o kojima sam pričala na facebook pageu. Prvi na redu je MAC paint pot u nijansi Painterly.

Kada je kolegica s posla otišla na poslovni put u Bruxelles, pitala me treba li mi išta iz MAC-a, s obzirom da svejedno mora poći radi sebe. Ko iz topa sam joj rekla da mi uzme MAC paint pot Soft ochre, koji je savršen za sve žutokošće, poput mene. Za svaki slučaj sam je uputila da, ako nema Soft ochre, i Painterly dolazi u obzir :)Tjedan dana iza, dobih ovu relativno skupu teglicu. U Belgiji, MAC Paint pot košta 19  tj oko 150kn, što i nije baš mala cijena. Sva sreća pa vrijedi svake kune :)

Paint potovi su visokopigmentirana kremasta sjenila koja su vrlo dugotrajna kad se osuše. Soft ochre (žućkasta) i Painterly (roskasta) se najčešće koriste kao baze za sjenila.


 


Kao što ste mogli primjetiti, koristim isključivo Art Deco bazu za sjenila, koja svoj posao obavlja savršeno. No, nakon godina korištenja, ipak sam se zaželjela malo promjene :)
Za razliku od AD baze, MAC ne isušuje kapke. Zahvaljujući svojoj kremastoj teksturi, lijepoj mazivosti i dobrom prijanjanju za kožu, sjenila se divno blendaju i ne nakupljaju u pregibu.

Naravno, ako imate premasne kapke, vjerovatno vam MAC paint pot neće biti dovoljno dobar. Moji kapci su relativno normalni, a uz MAC mi je sjenilo izdržalo skoro bez micanja jaaako dugo (zadnja slika).

Na donjim slikama možete vidjeti swatcheve samog Paint pot-a. Lijevo je teški nanos, a desno lagani nanos.Što je recenzija baze za sjenila, bez sjenila na bazi? 
U nastavku možete vidjeti koliko Painterly dobro radi svoj posao pojačavanja pigmentacije sjenila.
Sva sjenila su lagano nanešena kistom, jedan do dva puta.
Krasno, zar ne? :)


Slika ispod dokazuje da je look uz Painterly i smeđa sjenila iz Sonia Kashuk palete, postojan i nakon punih 16 sati nošenja po vrućem danu. Naravno nije tako lijepo izblendan kao ujutro prije nego sam išla na posao, ali sjenila relativno stoje na mjestu  :)

Imate li neki od drugih nijansi Paint potova?
Koju bazu za sjenila koristite i kako vam drži sjenila?

Toliko od mene večeras :)
Sad zasluženo idem nastaviti maraton pete sezone Buffy :)

Puno pozdrava :*
Nic
Poslijednji u nizu novih ljubičastih divota je Illamasqua ESP (ESP - Extrasensory perception).

Dio je Illamasquine Paranormal kolekcije,a prvi put sam ga vidjela na swatchevima blogerica koje su bile na eventu gdje je prvi put pokazana kolekcija. Kao što možete vidjeti na swatchu u Laurinom postu, ESP se neravnomjerno nanosi i gruda. Tad sam odlučila da je ovo primjer jednog ljubičastog ruža bez kojeg mogu živjeti.

Mjesec dana poslije, posjetila sam Illamasqua trgovinu na Cvijetnom, swatchala Posture i ESP na ruku, uvjerila se da Posture jako loše izgleda na mom izrazito žutom podtonu kože, a da ESP zbilja odlikuje jako loša tekstura.

Iza toga sam bila mirna sve do jednog petka i beauty school drop-in tečaja gdje je MUA Mihaela pokazala pravu ljepotu Paranormal kolekcije. Prije odlaska kući, odlučila sam ipak isprobati na svojim usnama i Posture i ESP, tako da budem apsolutno mirna i da mi kupnja više nikad ne padne na pamet. Isprobah Posture, koji je jako zanimljive svijetlo lavandaste nijanse, koja na meni vuče na sivo i ubije mi cijelo lice. Možda zato što sam ga isprobala iza Posturea, ali čim sam nanijela ESP na usne, lice mi je oživilo i to je bilo to. Savršena ljubičasta s jaaako izraženim plavim tonom je izgledala apsolutno magično na meni, toliko da je suhoća i loša tekstura jednostavno pala u drugi plan.

Tjedan dana iza, bio je moj.Jedva sam čekala poslikati ga iz svih kuteva i namackati ga na usne.
Strpljivo je odradio photosession i pričekao da nanesem cijeli ostali make-up.
Kao što možete primjetiti, jedina razlika u makeup-u iz ovog i prošla dva posta, su ruževi.
Na slici možete vidjeti što sam sve koristila, osim ljubičastog sjenila iz MUA Poptastic palete, jer sam se na liniju na donjem kapku odlučila tek na kraju.
Kao šećer na kraju šminkanja, ritualno sam uzela Kryolanov kistić, prešla nekoliko puta po površini ruža i krenula ga pažljivo nanositi na usne. U jednom sloju se relativno dobro nanosi, iako ne ispadne lijepo pigmentiran, već je sličniji Heroine, lagana ljubičasta boja.

Kako od njega želim ono što bi morao moći ponuditi, nanijela sam još dva sloja ruža, i tu je sve krenulo po krivu.


Usne su mi taj dan bile u dobrom stanju, bez balzama, ali unatoč tome ESP je jednostavno odbijao ostaviti lijepi premaz. Počeo se nakupljati na unutrašnjim rubovima usana i nikako nije htio prekriti vlažniji dio.

Teškom mukom pišem ove riječi, jer sam stvarno željela da mi se svidi teksturom, koliko i bojom.
Ne volim pisati loše recenzije Illamasquinih proizvoda, jer sam radi njih i krenula više nositi ruževe u javnost. Box, Apocalips, Encounter i Kontrol mi imaju savršenu teksturu, tako da su mi suze došle na oči od muke kad je ESP jednostavno odbio suradnju.

Možda je problem u meni i načinu nanošenja jer dosad nisam pročitala nijednu lošu recenziju naših blogerica (temptalia ga je popljuvala, s pravom), ali od ruža koji košta 160 kuna, od tvrtke za koju znam da može napraviti ruževe savršenih formula, očekujem da se i lijepo nanosi.

Isprobala sam ga namackati na usne direktno, bez kista, međutim kad se nanese, daje divno prekrivanje, ali čim usne prislonite jednu na drugu, dio pigmenta s gornje pobjegne na donju usnu, i obrnuto, što rezultira nejednakim nanosom.
Vjerujem da bi tako nanešen ruž, nakon nekoliko sati nošenja izgledao smiješno, jer bi se zgrudao i neravnomjerno rasporedio po usnama.
Da rezimiram, na swatchu je divne boje, ali na usnama me nije oduševio.
Ako vam se sviđa boja, bez obzira na sve, i ako mislite da ćete imati dovoljno živaca iskušavati metode apliciranja dok ne otkrijete neku gdje će se ravnomjerno nanijeti na usne, kupite ga.
Možda će vašim usnama odgovarati.Nažalost mene je naživcirao toliko da razmišljam da ga prodam.
Naručila sam Sleek Mardi gras paletu, koja sadrži prekrasan i jako sličan ljubičasti ruž (Martinina recenzija) te Sleek Pout paintove u nijansam Peek-a-bloo, Pin-up i Mauve over. Vjerujem da ću od njoh uspjeti smućkati poprilično sličnu nijansu ljubičaste.
Ako to uspijem, ESP se seli iz moje kolekcije ruževa.


Za kraj ljubičaste serije, donosim vam usporedne swatcheve MAC Strong woman, MAC Heroine, Illamasqua ESP i Illamasqua Kontrol.
Da ne bude sve tako crno, nakon što sam se završila igrati s ljubičastim divotama, odlučila sam se prisjetiti teksture Apocalipsa te zatim vidjeti kako bi izgledao ljubičasto-tirkizni ombre, uz pomoć ESPa (slikano mobitelom).Jedva čekam priliku da ovako našminkana izađem u javnost, jako mi se sviđa :)

Teškom mukom idem stisnuti "publish" i čekam vaše reakcije.
Jako me zanima što mislite o negativnim recenzijama.
Mislite li da je to narušavanje ugleda marke (jer možda ruž meni ne valja/ne znam ga nanositi, a drugima valja) ili su negativne recenzije potrebnije od onih pozitivnih?

Pitam jer sam od različitih cura čula kako ne vole pisati negativne recenzije, jer misle da zato što njima proizvod nije valjao, ne znači da on ne valja i da će tako naštetit ugledu firme koja im je proizvod ustupila/od koje su ga kupili?
Ili možda ovisi o tome je li proizvod kupljen vlastitim novcima ili je dobiven na recenziju?


Uživajte u vikendu :*
Nic

Slijedeći u nizu ljubičastih divota je MAC Strong woman.

MAC Strong woman ruž je izašao kao dio MAC Strength kolekcije za proljeće 2013.
Za razliku od Heroine, Strong woman mi je na prvi pogled bio lijep, ali ne toliko da ga pokušam nabaviti na sve moguće načine.
Sudbina se umiješala i jedna cura ga je odlučila prodati, a ja sam taman tad bila online i zgrabila priliku :D
Kasno je, ušli smo u Europu (prate me zvuci detonacija vatrometa), nema više straha od carine za pošiljke unutar EU, rejoice! :D
Tako da neću puno opisivati divotu ovog ruža, samo ću reći da je iste teksture kao i Heroine, krasno pigmentiran, ne isušuje usne, polumat teksture, sve najkrasnije.
Ovako izgleda na usnama:"Kontempliram smisao života" izraz lica (tj. pokušavam se ne mrštit puno dok buljim u žarulju :D )
Ukratko, krasan je :)
Dovoljno je različit od Heroine, malo šljivastiji, da opravda kupnju.
Na donjem usporednom swatchu, možete vidjeti razliku:

Ubrzo će doći i post o trećem novokupljenom ljubičastom ružu, koji je nažalost najveće razočaranje od ova tri  :(

Laku noć/Dobro jutro i tipkamo se ubrzo :)

Pozdrav,
Nic :*
All images and content, unless stated otherwise, belong to me (Nic).
So don't be a dick and steal them.
If you do, I hope a wrath of thousands burning demon suns rain upon you.
Have a great day.
Powered by Blogger.