Illamasqua ESP

/
15 Comments
Poslijednji u nizu novih ljubičastih divota je Illamasqua ESP (ESP - Extrasensory perception).

Dio je Illamasquine Paranormal kolekcije,a prvi put sam ga vidjela na swatchevima blogerica koje su bile na eventu gdje je prvi put pokazana kolekcija. Kao što možete vidjeti na swatchu u Laurinom postu, ESP se neravnomjerno nanosi i gruda. Tad sam odlučila da je ovo primjer jednog ljubičastog ruža bez kojeg mogu živjeti.

Mjesec dana poslije, posjetila sam Illamasqua trgovinu na Cvijetnom, swatchala Posture i ESP na ruku, uvjerila se da Posture jako loše izgleda na mom izrazito žutom podtonu kože, a da ESP zbilja odlikuje jako loša tekstura.





Iza toga sam bila mirna sve do jednog petka i beauty school drop-in tečaja gdje je MUA Mihaela pokazala pravu ljepotu Paranormal kolekcije. Prije odlaska kući, odlučila sam ipak isprobati na svojim usnama i Posture i ESP, tako da budem apsolutno mirna i da mi kupnja više nikad ne padne na pamet. Isprobah Posture, koji je jako zanimljive svijetlo lavandaste nijanse, koja na meni vuče na sivo i ubije mi cijelo lice. Možda zato što sam ga isprobala iza Posturea, ali čim sam nanijela ESP na usne, lice mi je oživilo i to je bilo to. Savršena ljubičasta s jaaako izraženim plavim tonom je izgledala apsolutno magično na meni, toliko da je suhoća i loša tekstura jednostavno pala u drugi plan.

Tjedan dana iza, bio je moj.



Jedva sam čekala poslikati ga iz svih kuteva i namackati ga na usne.
Strpljivo je odradio photosession i pričekao da nanesem cijeli ostali make-up.




Kao što možete primjetiti, jedina razlika u makeup-u iz ovog i prošla dva posta, su ruževi.
Na slici možete vidjeti što sam sve koristila, osim ljubičastog sjenila iz MUA Poptastic palete, jer sam se na liniju na donjem kapku odlučila tek na kraju.




Kao šećer na kraju šminkanja, ritualno sam uzela Kryolanov kistić, prešla nekoliko puta po površini ruža i krenula ga pažljivo nanositi na usne. U jednom sloju se relativno dobro nanosi, iako ne ispadne lijepo pigmentiran, već je sličniji Heroine, lagana ljubičasta boja.

Kako od njega želim ono što bi morao moći ponuditi, nanijela sam još dva sloja ruža, i tu je sve krenulo po krivu.






Usne su mi taj dan bile u dobrom stanju, bez balzama, ali unatoč tome ESP je jednostavno odbijao ostaviti lijepi premaz. Počeo se nakupljati na unutrašnjim rubovima usana i nikako nije htio prekriti vlažniji dio.

Teškom mukom pišem ove riječi, jer sam stvarno željela da mi se svidi teksturom, koliko i bojom.
Ne volim pisati loše recenzije Illamasquinih proizvoda, jer sam radi njih i krenula više nositi ruževe u javnost. Box, Apocalips, Encounter i Kontrol mi imaju savršenu teksturu, tako da su mi suze došle na oči od muke kad je ESP jednostavno odbio suradnju.





Možda je problem u meni i načinu nanošenja jer dosad nisam pročitala nijednu lošu recenziju naših blogerica (temptalia ga je popljuvala, s pravom), ali od ruža koji košta 160 kuna, od tvrtke za koju znam da može napraviti ruževe savršenih formula, očekujem da se i lijepo nanosi.

Isprobala sam ga namackati na usne direktno, bez kista, međutim kad se nanese, daje divno prekrivanje, ali čim usne prislonite jednu na drugu, dio pigmenta s gornje pobjegne na donju usnu, i obrnuto, što rezultira nejednakim nanosom.
Vjerujem da bi tako nanešen ruž, nakon nekoliko sati nošenja izgledao smiješno, jer bi se zgrudao i neravnomjerno rasporedio po usnama.




Da rezimiram, na swatchu je divne boje, ali na usnama me nije oduševio.
Ako vam se sviđa boja, bez obzira na sve, i ako mislite da ćete imati dovoljno živaca iskušavati metode apliciranja dok ne otkrijete neku gdje će se ravnomjerno nanijeti na usne, kupite ga.
Možda će vašim usnama odgovarati.



Nažalost mene je naživcirao toliko da razmišljam da ga prodam.
Naručila sam Sleek Mardi gras paletu, koja sadrži prekrasan i jako sličan ljubičasti ruž (Martinina recenzija) te Sleek Pout paintove u nijansam Peek-a-bloo, Pin-up i Mauve over. Vjerujem da ću od njoh uspjeti smućkati poprilično sličnu nijansu ljubičaste.
Ako to uspijem, ESP se seli iz moje kolekcije ruževa.


Za kraj ljubičaste serije, donosim vam usporedne swatcheve MAC Strong woman, MAC Heroine, Illamasqua ESP i Illamasqua Kontrol.




Da ne bude sve tako crno, nakon što sam se završila igrati s ljubičastim divotama, odlučila sam se prisjetiti teksture Apocalipsa te zatim vidjeti kako bi izgledao ljubičasto-tirkizni ombre, uz pomoć ESPa (slikano mobitelom).



Jedva čekam priliku da ovako našminkana izađem u javnost, jako mi se sviđa :)

Teškom mukom idem stisnuti "publish" i čekam vaše reakcije.
Jako me zanima što mislite o negativnim recenzijama.
Mislite li da je to narušavanje ugleda marke (jer možda ruž meni ne valja/ne znam ga nanositi, a drugima valja) ili su negativne recenzije potrebnije od onih pozitivnih?

Pitam jer sam od različitih cura čula kako ne vole pisati negativne recenzije, jer misle da zato što njima proizvod nije valjao, ne znači da on ne valja i da će tako naštetit ugledu firme koja im je proizvod ustupila/od koje su ga kupili?
Ili možda ovisi o tome je li proizvod kupljen vlastitim novcima ili je dobiven na recenziju?


Uživajte u vikendu :*
Nic


You may also like

15 comments:

  1. Mislim da u tome i je problem, što se kod nas ne pišu negativne recenzije, a trebale bi. Možda je nekim blogericama u interesu prešutjeti neke stvari, ne znam.. Neka ti Ill. vrati novce :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nije stvar u vraćanju love, sve je u redu s proizvodom kao takvim.
      Kad u kinu odgledaš film koji ti se ne svidi, ne tražiš povrat novca :D

      Delete
  2. Tvoj blog pratim već duže vrijeme, a ovo je prvi put da komentiram. Pa evo, da ti i ja kažem svoje mišljenje. Već dugo pratim hrvatske beauty blogerice, strane nešto manje i rijetko kad pročitam negativnu recenziju. Želim vjerovati da je to rezultat susreta samo s dobrim proizvodima, jer se većina blogerica kune da ne pišu i ne žele pisati plaćene recenzije i sl. Tako da mi je negativna recenzija poendak pravo osvježenje. A posebno kad je dekorativa u pitanju. Kod preparative je drukčija stvar jer svatko ima drukčiji tip i potrebe kože pa se nekad zna dogoditi da ono što nekoj blogerici mog tipa kože strašno paše, meni ne odgovara ni pod razno. S dekorativnom je stvar puno otvorenije i realnija. Ne smatram da jedna ili više negativnih recenzija mogu trajno naštetiti bilo kojem brendu, jer uvijek će se naći oni koji će htjeti proizvod jer im se baš jako jako sviđa. Smatram da ne trebaš osjećati nelagodu u vezi ESP-a. Nije ti legao i to je to. To je tvoje realno mišljenje na koje kao blogerica imaš pravo i ja to iznimno cijenim. Ljubičasti ruževi ti stvarno super stoje, kao i Kontrol. ;) Keep up the good work i stay yourself ;) Cheers :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zahvaljujem na komentaru, puno mi znači :*

      Delete
  3. Ja sam odustala od kupnje nakon što ste ga ti i ostale popljuvale, ne dam 160 kn za tako loš ruž, a svi znamo da obožavam Ill.i dam zadnju lovu za nju. Martina sa B&M mi je swatchala ljubičasti ruž iz Sleek Mardi Grass palete, jako su slični no taj ima bolju teksturu, pa naručujem paletu na jesen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko volim ljubičaste da jednostavno nisam mogla odolit :D
      ali meni je Mardi gras također na putu :D

      Delete
  4. Tekstura mu je zeznuta, ali vidiš meni se nekako na moje usne bolje nanijeo, nije mi se grudao niti bio neugodan za nošenje. Istina je da treba imati živaca da ga naneseš, ali kako sam ga bila nanijela tako je on i stajao. Jedino što on meni kriminalno loše stoji i nije nikako za moju put :D. I da ta ljubičasta iz Mardi Gras mi je draža jer se lakše nanosi, a nijanse su slične.. Apropo negativnih recenzija, natipkati ću negativnu recenziju samo ako me je proizvod jako razočarao, a oko njega se napravio hype ili npr. mislim da će to moje čitatelje zanimati. Iskreno mi se ne da trošiti vrijeme na bzvz proizvod kada ih ima toliko koji su mi super i koje želim ljudima preporučiti da isprobaju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vjerujem da ovisi i o stanju i prirodnoj vlažnosti usana :)
      Slažem se u vezi negativnih recenzija, meni je isto teško pisati loše o nekom proizvodu, ali više zato što nemam inspiracije, nego zato što ne želim :D

      Delete
  5. Oke, ne znam što se desilo. Izbrisao mi komentar :DD.. Dakle, natipkala sam kako je zeznut za nanošenje, ali vidiš meni se nije grudao i kako sam ga nanijela tako je i stajao na mojim usnama. Nije bilo tog preslikavanja ili nestajanja ako bih dotaknula usne, fkt ne znam. No, stoji da nije najdivnija tekstura za raditi s njom. Po meni je Mardi Gras paleta bolja opcija, dobije se tri nijanse više, a ljubičasta iz te palete se lakše nanosi i nema živciranja. :D Što se tiče negativnih recenzija, pišem samo ako me proizvod jako razočarao i ako smatram da bi taj proizvod mogao interesirati ljude koji me čitaju. Nekada mi se ne da zezati s lošijim proizvodima i trošiti vrijeme na njih jer ih ima toliko koji su mi super i koje želim preporučiti. Ne zamaram se brendovima niti kozmetičkim kućama, niti bi se libila zbog njih ne napisati lošu recenziju.. Neka poprave proizvod pa neće imat loše recenzije :D..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije se izbrisao, nego imam odobravanje komentara upaljeno :D
      da lakše filtriram spam :D

      Delete
  6. Negativne recenzije su itekako potrebne. Idu mi na živce blogeri kojima je uvijek sve super i svršavaju na sve. Ako uz to vidim da taj blog ima i puno PR objava (koje ne smatram apriori lošima), onda mu kredibilitet pada u vodu. Mislim da je svima jasno da su recenzije na blogu isključivo mišljenje autora i da nisu apsolutno mjerilo ničega, već dobronamjeran osvrt na neki proizvod. Ako nema negativnog feedbacka, kako će proizvođač znati što treba popraviti idući put? Konkretno, Illamasqua je brend kojemu je jako stalo do potrošača i vjerujem da se negativne recenzije uzimaju u obzir.

    ReplyDelete
  7. Mislim da treba reći onako kako je. Nešto ti se ne sviđa, tako je kako je.
    Nekome drugome može biti odlično. Treba dijeliti iskustva kako bi svatko sam za sebe odlučio želi li nešto probati.
    Odličan je ombre,samo definitivno nisu moje boje. :)

    ReplyDelete
  8. Baš šteta, super boja a tako nezgodan... I na forumu sam čitala da je takav, nije im to ni prvi ruž koji se teško nanosi. I mislim da bi svi trebali pisati iskrene recenzije, pa bile one ponekad i loše. Razumijem da se mnogima ne da pisati loše recenzije, radije ćeš se posvetiti proizvodu koji ti se sviđa, ali eto, recimo, ti si se i ovom ružu posvetila, željela da je dobar, trudila se oko njega.. i ostala razočarana.. I to je dio tvog iskustva s određenim proizvodom/brandom i bilo bi šteta da ga ne podijeliš. :) Meni je super kad mogu pročitati više recenzija nekog proizvoda, vidjeti što se kome svidjelo a koje su loše strane i odlučiti želim li ga.

    ReplyDelete
  9. Krasan look ... ;) ... sviđa mi se kreativnost u tvojim lookovima!

    ReplyDelete
  10. Super što si ipak objavila, baš mi se sviđaju ruževi :)

    ReplyDelete

All images and content, unless stated otherwise, belong to me (Nic).
So don't be a dick and steal them.
If you do, I hope a wrath of thousands burning demon suns rain upon you.
Have a great day.
Powered by Blogger.